Tento čaj je výsledkem dlouholetého výzkumu experta na procesy kvašení u japonského rýžového alkoholu Sake Denbei Kawamury, který aplikoval procesy fermentace Sake (Awamori) na čaj. Co se chuti týče, zkušený jazyk rozpozná lékořici, karamel, slad, švestky, to vše zabaleno do chuti jemného likéru.
Na rozdíl od jiných tmavých čajů proces fermentace Yamabuki Nadeshiko začíná ve sterilizované místnosti a to takovým způsobem, že na čajové listy působí pouze plísňové mikroorganismy koji (Aspergillus oryzae). Koji je v Číně a Japonsku velmi důležitá houba, která se používá v saké, miso a sójové omáčce.
Yamabuki nadeshiko je bohatší na katechiny než jiné tmavé čaje a má dva nové polyfenoly: teadenol A a teadenol B, kromě toho také obsahuje kyselinu galovou a kyselinu citronovou.
Profesor Kawamura považuje tento čaj za zdraví prospěšný především u dospělých s cukrovkou. Čaj obsahuje výrazně méně kofeinu než běžný zelený čaj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vložte svůj e-mail a my vám budeme zasílat informace o nových produktech na našem e-shopu.